Jag är stolt över min hästhållning

Det pratas mycket om hur man ska hålla sina hästar och vad olika personer är rätt eller fel. Alla har sin bestämda åsikt och så även jag. Även om jag skulle påstå att jag är ganska öppen för olika saker så har jag såklart min grundtanke. Och ett sätt som jag står fast vid, och är stolt över. Vem som helst skulle kunna fråga mig vad våra hästar har för rutiner, äter för mat osv utan att känna mig tveksam på någon punkt.

Jag tycker att man ska akta sig för att peka med pekpinnen mot andra och säga att de gör fel. För man har olika syn på hur man ska hålla en häst och det är långt ifrån svart eller vitt. Sen kan man försöka påverka andra och försöka få andra personer att ändra åsikt men inte bara säga att någon gör fel. Inte olycklig häst på lösdrift är enligt mig lika fel som en olycklig häst på box. Visst är lösdrift mer naturligt men jag tycker att vår uppgift är att tillgodose en häst behov så gott det går och hålla den nöjd. Inte nödvändigtvis ha den ute dygnet runt för att det är mest naturligt.
image

Vill ni ha ett inlägg om hur våra hästar har det gällande rutiner, foder osv?

Annonser

2 tankar om “Jag är stolt över min hästhållning

  1. Precis! Det gäller att tillgodose just din hästs behov. Och det kan ju vara så olika. En del har det bättre på lösdriften och andra i stallet. Huvudsaken är ju att man som hästägare faktiskt är medveten av vad ens häst behöver, och anstränger sig för att tillgodose hans behov så långt det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s