Gårdagens dressyrträning

Igår var det dressyrträning med skolhästen Udetta. Ett fuxsto såklart, annars skulle jag ju inte bli så förtjust hihi.

Vi fick börja med att värma upp själva i alla gångarter. Hon var lite spänd och ryckte till framåt några gånger. Jobbade med små tempoväxlingar för att få henne uppmärksam men avslappnad. Gick ganska bra i traven men i galoppen blev hon mer spänd. Jag blev lite för passiv först då jag mest försökte sitta still för att inte påverka henne men det kan ju vara bra att rida lite också. Hon kändes ganska fin även om det ibland blev lite studsigt i galoppen då hon inte riktig slappnade av.

Efter lite skrittpaus jobbade vi med öppna. Det snurrade rätt bra i huvudet på henne stundtals men jag skrattade mest. Hon försöker komma undan arbetet lite genom att springa iväg då hon är stressad så det är en fin balansgång för att vara på henne lagom mycket. Vissa gånger gjorde hon det väldigt bra och vissa gånger flöt det inte på riktigt så bra.

Skrittpaus igen och sen jobbade vi lite till ned galopp. Först på volter men sen även enbart på rakt spår. Här började hon komma över sin springa/stressa-tröskel och jag fick komma till ridning på ett annat sätt. Hon blev dock riktigt fin i galoppen även om det inte alltid var helt jämnt. Likadant stöd i båda händerna och en trevlig galopp. Magmusklerna fick jobba lite för att hon inte skulle få chansen att dra mig ur sadeln men så fin. Avslutade med lite trav under nedsittning där hon travade riktigt bra. Släppte kontakten på vänster lite först men när jag fick tag på den gick hon stadigt och mjukt. Lättridning utan stigbyglar och sen skrittade vi av. Duktig häst!

Jag är väldigt nöjd med passet. Det var ett väldigt bra pass och jag fick igenom det jag ville. Lite passiv först men sen blev det bättre och så även hästen jag satt på. Jätteroligt pass som jag gick ifrån med ett stort leende.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s