Gårdagens ridpass

Behiye
I början var hon väldigt stark. Travade platt och drog på framåt. Jag tog bort stigbyglarna för att komma ner ordentligt i sadeln och sen började jag göra övergångar, många övergångar. I början gick avsaktningarna ganska trögt. Hon drog mest framåt istället för att komma tillbaka. Men skam den som ger sig. Fler övergångar och så började hon blir bättre. Tog galopp men den var inte riktigt som jag ville ha den. Skrittpaus och sen mer trav.

För att få henne mer på bakbenen och få bättre trav så red jag först på lite framåt och sen satt jag tillbaka henne, knackade på lite med skänkeln och som hon började frusta. Hon frustande hela långsidan och fick en mycket bättre trav. Betydligt mer gung i kroppen och mycket bättre trav. Skrittade lite och sen samma sak i andra varvet. Tryckte på henne lite och massa frustande igen. Testade även lite galopp och den var betydligt bättre än tidigare. Duuuktig!

Kakan
Red ett lite lättare pass i paddocken. I början var hon väldigt ostabil och lite stirrig. Men hon lugnade sig efterhand och blev ganska fin. I galoppen började jag i lätt sits och lät henne rulla på utan att göra någonting speciellt. Bytte varv och galopp några gånger och fortsatte låta henne galoppera på ganska fritt. Efter ett tag satte jag mig ner i galoppen och då var den kanonbra. Mjuk och rund. Även traven kunde jag sitta ner i bra utan att hon blev spänd eller något. Jättenöjd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s